Polityka prywatności

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dn. 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem ich danych osobowych oraz w sprawie swobodnego przepływu takich danych, a także uchylenia dyrektywy 95/46/WE, określane jako: “RODO”, “ORODO”, “GDPR” lub “Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”.

W związku z tym, firma Mobi Group informuje o zasadach przetwarzania Twoich danych.

Dane osobowe

Administratorem danych osobowych jest firma Mobi Group Sp z o.o. z siedzibą przy ul. Przemysłowej 8, 85-758 w Bydgoszczy, która jest właścicielem serwisu mobibest.pl oraz podmioty niewchodzące w skład spółki, ale będące partnerami, z którymi współpracujemy. Taka współpraca ma na celu zrealizowanie Twojego zamówienia, a także administrowanie strony internetowej. Wchodząc na stronę internetową mobibest.pl lub składając zamówienie masz możliwość zaakceptowania zgody na wykorzystywanie przez sklep takich danych, w tym plików cookies.

Bezpieczeństwo danych osobowych

Dbamy o bezpieczeństwo udostępnianych nam danych osobowych, w szczególności chronimy je przed dostępem osób nieupoważnionych, dlatego gwarantujemy poufność wszelkich udostępnionych danych osobowych. W celu zabezpieczenia danych osób korzystających z Serwisu internetowego, mobibest.pl stosuje protokół SSL.

Przetwarzanie danych osobowych - pliki cookies

Przetwarzamy Twoje dane w postaci plików cookies, aby:

• dostosować treści stron i tematykę dostosowaną do Twoich preferencji,
• zapewnić Tobie bezpieczeństwo usług,
• pokazywać Tobie reklamy dostosowane do Twoich zainteresowań,
• dokonywać statystyk, które pozwalają nam doskonalić nasze usługi i sprawić, że będą odpowiadać Twoim potrzebom.

W związku z tym, możemy przekazać Twoje dane z plików cookies podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie lub narzędziom takim jak: Google Analytics.

Jeśli zgadzasz się na przetwarzanie plików cookies po 25 maja 2018 roku w w/w celach, wybierz opcję “Zgadzam się” w komunikacie na stronie głównej mobibest.pl. W ten sposób będziemy zbierać Twoje dane w celach marketingowych analizując Twoje preferencje. Możesz wycofać się z tego zmieniając ustawienia w przeglądarce. Jeśli masz przeglądarkę Google Chrome, przeczytasz więcej tutaj. 

Czym są pliki cookies?

1. Pliki Cookies to informacje zapisywane przez serwer na dysku Twojego komputera. Strona mobibest.pl używa ich w związku z prowadzeniem serwisu sklepu internetowego. Służą one do identyfikacji przeglądarki internetowej użytkownika, przechowywania informacji o ustawieniach, udoskonalenia wyglądu strony internetowej oraz dopasowania np. treści reklamy pojawiającej się w witrynie do zainteresowań klienta. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

2. Mobibest używa:
• plików „cookie sesyjnych” są to pliki tymczasowe, które nie pozostają na urządzeniu końcowym osoby korzystającej z serwisu do momentu wylogowania, opuszczenia strony internetowej. W momencie opuszczenia sesji są one automatycznie kasowane,
• plików „cookie stałych” są przechowywane przez czas określony w parametrach plików do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. Usunięcie pliku cookie „stałe” jest możliwe pod warunkiem, że przeglądarka używana przez osobę korzystającą ze Sklepu Internetowego daje taką możliwość.

3. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych. Przeglądarka internetowa zazwyczaj domyślnie przechowuje pliki cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika, dlatego możliwe jest dokonanie zmian ustawień w tym zakresie. Można usunąć pliki cookies poprzez odpowiednie ustawienia znajdujące się w opcjach przeglądarki. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

4. Wyłączenie lub usunięcie plików cookies może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych serwisu mobibest.pl.

5. Pliki cookies a dane osobowe. Pliki cookies w Mobibest mogą zawierać dane osobowe. Tego typu dane są przez nas skutecznie chronione. Osoby nieuprawnione nie mają dostępu do danych osobowych. Tego typu informacje są wykorzystywane tylko w trakcie wykonywania pewnych określonych działań np. przy składaniu zamówienia. Tego typu pliki cookies zawierają jedynie informacje, które są niezbędne do prawidłowego wykonywania naszych usług.

6. Powyższe pliki cookies są wykorzystywane przez podmioty trzecie takie jak np. Google poprzez narzędzia Google Analytics.

Przetwarzanie danych osobowych - zamówienie i Newsletter

Po wyrażeniu zgody podczas zakładania konta lub realizacji zamówienia bez rejestracji w sklepie Mobibest, przetwarzane są dane w celu realizacji zamówień składanych w serwisie mobibest.pl, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz świadczeń usług drogą elektroniczną w zakresie prowadzenia konta osoby korzystającej ze sklepu Mobibest, a po wyrażeniu dodatkowej zgody, także w celu przesyłania informacji handlowych drogą elektroniczną.

Dane zebrane podczas transakcji zakupu umożliwiają nam realizację transakcji, pobranie od Klienta środków finansowych w celu wysłania zamówionego towaru. Dane klienta mogą w tym celu zostać przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej oraz firmie przewozowej w celu dostarczenia przesyłki.

Mobibest zbiera także Twoje dane, jeśli wyrazisz zgody i dołączysz do newslettera. Więcej przeczytasz o tym niżej w tytule “Subskrybcja bezpłatnych Newsletterów”

Zanim zaczniemy zbierać jakiekolwiek dane, będziesz mógł wyrazić na nie zgodę. Masz prawo do dostępu do danych, edytowania ich, usunięcia lub ograniczania ich przetwarzania. W każdej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie danych, zgłaszając się do naszej firmy.

Zmiany konta użytkownika

Każdej osobie, która podaje swoje dane osobowe w sklepie internetowym na podstawie uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.) przysługuje prawo dostępu do ich treści oraz ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji celów związanych z korzystaniem ze sklepu internetowego. Każdy użytkownik, który założył konto sklepowe, może w dowolnym czasie aktualizować swoje dane lub usunąć dotychczasowe konto.

Wgląd do danych osobowych, ich aktualizacja lub usunięcie możliwe jest poprzez:
• skorzystanie z funkcjonalności strony mobibest.pl w panelu Klienta (dostęp dla zalogowanego Użytkownika),
• przesłanie dyspozycji na adres sklep@mobibest.pl.

Subskrybcja bezpłatnych Newsletterów

Zaprenumerowanie elektronicznych i bezpłatnych newsletterów należących do sklepu internetowego wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego adresu e-mail, a także wyrażenie dwóch zgód podczas dołączania do Newslettera. Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej serwisów.

Mobibest oznajmia, że nie wykorzystuje oraz nie przekazuje osobom lub podmiotom trzecim wyżej wymienionych informacji osobistych takich jak np. adres e-mail, telefon, dane adresowe w jakichkolwiek celach.

Regulacje prawne

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości. 

Sklep mobibest.pl wysyła informacje marketingowe wyłącznie do kupujących, którzy wyrazili na to zgodę i zweryfikowali swoje konto. Pod pojęciem informacji marketingowych, sklep internetowy rozumie informacje odnoszące się bezpośrednio do jego serwisu i produktów, np. zmiany, wewnętrzne promocje, życzenia, komentarze osobiste, mailingi, reklamy, inne materiały marketingowe. Sklep mobibest.pl wysyła także informacje handlowe na temat konkretnych produktów czy usług.

Prawa autorskie

Witryna internetowa sklepu mobibest.pl objęta jest przepisami ustawy o ochronie praw autorskich. Materiały zawarte na stronie są tworzone samodzielnie przez załogę firmy, czyli chronione prawem autorskim.

Zmiany polityki prywatności

Serwis internetowy zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. O zmianach Polityki Prywatności informacja zostanie wprowadzona odpowiednio wcześnie, na stronach serwisu.

Dodatkowe informacje

W przypadku pytań lub wątpliwości związanych z wykorzystywaniem powyższych działań prosimy o kontakt.


Potrzebujemy Twojej zgody na dopasowanie treści do Twojego zachowania. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

Używamy cookies oraz innych, podobnych technologii w celach świadczenia usług, wyświetlania reklam i statystyk dot. wizyt w naszym sklepie. Ustawienia dot. cookies możesz zmienić w ustawieniach przeglądarki

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć